90 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
un pui de 1,2kg.,
4-5 linguri ulei,
1 lingura boia,
0,5 l. bere,
200g. ciuperci de balegar,
1 praz,
2 cepe rosii,
4 rosii,
sare,
piper;
Mod de preparare:
1.Puiul se spala , se sterge cu un servet de bucatarie si se taie in bucati.Fiecare bucata se freaca cu sare si piper.
2.Se aseaza carnea intr-o tava si se unge cu boiaua amestecata cu uleiul, se toarna peste carne 1/2 din cantitatea de bere si se frige in cuptor preincalzit 30 de minute, la 200*C.Din cand in cand, se stropeste carnea cu sosul din tava.
3.Prazul se spala bine si se taie rotocoale.Se curata ceapa si se taie solzisori, iar rosiile in patru.Impreuna cu ciupercile spalate si taiate felii, toate acestea se pun in tava peste carne , se sareaza si pipereaza si se mai tin 15 minute in cuptor.Se toarna peste carne restul de bere si se mai frige carnea inca 45 de minute.
4.Puiul se serveste cu garnitura dupa dorinta si bere din belsug.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare