30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
2 lamai mari,
2 castraveciori acri,
1 ardei gras galben,
1 manunchi ceapa verde,
4 linguri maioneza,
piper alb,
1 lingura ulei de masline,
1 lingura marar proaspat tocat,
100g. telemea de oaie;
Mod de preparare:
1.Lamaile se spala bine si se taie in doua pe lungime.Cu un cutit ascutit se scoate miezul lamailor,apoi samburii si se stoarce zeama de lamie.
2.Maioneza se amesteca bine cu mararul,putin suc de lamaie,sare si piper alb.In fiecare jumatate de lamaie se pune cate o lingura din acest sos.
3.Telemeaua de oaie se zdrobeste cu furculita, se amesteca cu miezul de lamaie ,cu castravetii acri ,taiati cubulete,cu ardeiul gras taiat tot cubulete si cu ceapa verde tocata marunt.Umplem lamaile cu aceasta compozitie si le punem la frigider pentru 1 ora.
4.Se servesc cate doua pe o farfurie si se stropesc cu restul de sos.Se orneaza cu fire de marar.
Obs.Cine doreste , poate imbogati gustul preparatului cu un mar taiat cubulete si adaugat cremei de branza.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară