30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
2 lamai mari,
2 castraveciori acri,
1 ardei gras galben,
1 manunchi ceapa verde,
4 linguri maioneza,
piper alb,
1 lingura ulei de masline,
1 lingura marar proaspat tocat,
100g. telemea de oaie;
Mod de preparare:
1.Lamaile se spala bine si se taie in doua pe lungime.Cu un cutit ascutit se scoate miezul lamailor,apoi samburii si se stoarce zeama de lamie.
2.Maioneza se amesteca bine cu mararul,putin suc de lamaie,sare si piper alb.In fiecare jumatate de lamaie se pune cate o lingura din acest sos.
3.Telemeaua de oaie se zdrobeste cu furculita, se amesteca cu miezul de lamaie ,cu castravetii acri ,taiati cubulete,cu ardeiul gras taiat tot cubulete si cu ceapa verde tocata marunt.Umplem lamaile cu aceasta compozitie si le punem la frigider pentru 1 ora.
4.Se servesc cate doua pe o farfurie si se stropesc cu restul de sos.Se orneaza cu fire de marar.
Obs.Cine doreste , poate imbogati gustul preparatului cu un mar taiat cubulete si adaugat cremei de branza.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?