Este un preparat extra fin de sarbatori!
Timp de preparare:
1h.50 - min

Dificultate:
medie

Ingrediente:
Pentru 4 portii:
2 bucati de piept de rata,
1 ceapa rosie,
2-3 linguri de untura de rata,
1 dl. vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc):
250 gr. cartofi,
50 gr. unt,
1 ou,
50 gr. mac macinat,
150-200 gr. faina;
Pentru garnitura de varza rosie:
1 kg. varza rosie,
3 linguri de ulei,
1 lingurita de chimen macinat,
2 linguri zahar,
200 gr. coacaze (din compot sau congelate),
2 linguri de otet de vin;

Mod de preparare:
1.Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana se rumeneste.

2.Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si se dau prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierb aceste nudli in apa sarata. Se scot in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.

3.Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.


O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri