45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
10 ciuperci uscate(manatarca),
250ml.supa(din cubulet),
2 felii paine toast,
1 legatura patrunjel verde,
1 legatura busuioc,
30g.parmezan,
2 buc. file de porc a 300g.bucata,
sare,
piper,
3-4 linguri ulei,
100 ml. smantana,
2 linguri sos pesto rosso;
Mod de preparare:
1.Se incinge cuptorul la 200*C.Se inmoaie ciupercile uscate in supa calda.Se prajesc feliile de toast si apoi se faramiteaza sau se dau prin masina de tocat pana se obtine un pesmet.Se pune pesmetul rezultat intr-o tava si se prajeste cca. 3 minute ,apoi se lasa sa se raceasca.Patrunjelul si busuiocul se spala si se toaca marunt.Se rade parmezanul si se amesteca totul.
2.Se spala carnea , se usuca cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza.Se prajeste 10-15 minute in uleiul incins, se pune pe o farfurie si se pastreaza la cald.In uleiul ramas se pune supa in care s-au inmuiat ciupercile si smantana,se fierb 5 minute si se condimenteaza.
3.Se unge carnea cu sosul pesto , se tavaleste prin amestecul de pesmet si verdeata ,se scutura surplusul si se da la cuptor 8-10 minute la 250*C.Fiecare bucata se taie in doua, astfel se obtin 4 portii.
4.Preparatul se serveste cu sosul preparat si o garnitura de gnocchi cu bureti in sos de lamaie si un vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT