IN ACEST ARTICOL:
Este un desert delicios!
Timp de preparare:

120 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente
:

(pentru 8-10 bucati):
Pentru aluat:
  • 300g.unt,
  • 300g. zahar,
  • 120ml.suc de portocale rosii,
  • 2 oua,
  • 3 lingurite praf de copt,
  • coaja rasa de la o portocala rosie;
  • Pentru insiropat:
  • 50g. zahar,
  • 300ml. suc de portocale rosii,
  • 1 baton de vanilie,
  • 4 linguri de lichior de portocale;
  • 250 g faina

Pentru crema:

  • 10 portocale rosii,
  • 2 linguri amidon alimentar;


Mod de preparare:


1.Se topeste untul intr-o cratita.Se adauga zaharul, sucul de portocala, si, pe foc mic, se amesteca pana zaharul se topeste.Se lasa sa se raceasca , apoi se turmixeaza impreuna cu ouale.
2.Se incorporeaza in acest amestec faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine 1/2 de minut,apoi se adauga coaja rasa de portocala.
3.Se preincalzeste cuptorul la 160*C.Intr-o tava de 20/24 ,captusita cu hartie de copt se pune amestecul si se coace timp de 35 minute.
4.Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul si se stinge cu suc de portocale.Se taie batonul de vanilie in doua , se scoate amestecul din interior si se pune in craticioara.Se fierb impreuna cca.10 minute, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se strecoara.Se amesteca cu lichiorul de portocale.
5.Blatul scos din cuptor si putin racorit se insiropeaza cu 1/2 din cantitatea de sirop.
6.Se curata portocalele rosii de coaja si de pielita din interior, apoi , cu un cutit ascutit, se feliaza.Feliile de portocala se aranjeaza peste blat, in randuri foarte dese .
7.Se da in clocot restul de sirop ,apoi se ingroasa cu amidonul, pe care, in prealabil, l-am amestecat cu putina apa.Acoperim feliile de portocala cu acest amestec si se lasa sa se raceasca.Se taie bucati.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri