60 - min
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 4 galbenusuri,
- 360g.zahar,
- 10 linguri apa,
- 7 linguri ulei,
- sare,
- 360g.faina,
- 4 albusuri batute spuma,
- esenta de rom,
- 3 linguri cu cacao'
- Pentru crema:
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri zahar,
- 2 linguri faina,
- 1 cana cu lapte,
- 1 zahar vanilat;
- 10 linguri zahar pudra,
- 3 linguri apa,
- 3 linguri cacao,
- 25g.unt;
Mod de preparare:
1.Se prepara aluatul de chec folosind ingredientele date-mai putin cacaoa.Se imparte aluatul in doua.O 1/2 ramane alba, in cealalta se incorporeaza cacaoa amestecata cu 2 linguri apa.
2.Se toarna aluatul in 2 tavi tapetate cu unt si faina.Se coc checurile 30 de minute in cuptor preincalzit.Cand se racesc ,se taie felii groase de 1,5-2cm.
3.Se prepara crema de vanilie:se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina.Se pune laptele caldut peste acest amestec si se fierbe in bain-marie 10 minute.Dupa ce se mai raceste ,se adauga zahar vanilat.
4.Se reconstruiesc checurile ,alternand culorile feliilor -alb si negru-lipindu-le cu crema de vanilie.
5.Se acopera totul cu glazura calda,dupa care se da la rece.Este bine sa fie servit a doua zi.Secretul obtinerii dungilor este sa tai checurile oblic.Se recomanda sa se serveasca cu un Rai de Murfatlar -Alb, vin de culoare galbena , curat si proaspat cu un gust placut, dulce si inmiresmat.
O reteta propusa de Vekas Maria
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară