60 - min
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 4 galbenusuri,
- 360g.zahar,
- 10 linguri apa,
- 7 linguri ulei,
- sare,
- 360g.faina,
- 4 albusuri batute spuma,
- esenta de rom,
- 3 linguri cu cacao'
- Pentru crema:
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri zahar,
- 2 linguri faina,
- 1 cana cu lapte,
- 1 zahar vanilat;
- 10 linguri zahar pudra,
- 3 linguri apa,
- 3 linguri cacao,
- 25g.unt;
Mod de preparare:
1.Se prepara aluatul de chec folosind ingredientele date-mai putin cacaoa.Se imparte aluatul in doua.O 1/2 ramane alba, in cealalta se incorporeaza cacaoa amestecata cu 2 linguri apa.
2.Se toarna aluatul in 2 tavi tapetate cu unt si faina.Se coc checurile 30 de minute in cuptor preincalzit.Cand se racesc ,se taie felii groase de 1,5-2cm.
3.Se prepara crema de vanilie:se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina.Se pune laptele caldut peste acest amestec si se fierbe in bain-marie 10 minute.Dupa ce se mai raceste ,se adauga zahar vanilat.
4.Se reconstruiesc checurile ,alternand culorile feliilor -alb si negru-lipindu-le cu crema de vanilie.
5.Se acopera totul cu glazura calda,dupa care se da la rece.Este bine sa fie servit a doua zi.Secretul obtinerii dungilor este sa tai checurile oblic.Se recomanda sa se serveasca cu un Rai de Murfatlar -Alb, vin de culoare galbena , curat si proaspat cu un gust placut, dulce si inmiresmat.
O reteta propusa de Vekas Maria
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana