60 - min
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 4 galbenusuri,
- 360g.zahar,
- 10 linguri apa,
- 7 linguri ulei,
- sare,
- 360g.faina,
- 4 albusuri batute spuma,
- esenta de rom,
- 3 linguri cu cacao'
- Pentru crema:
- 2 galbenusuri,
- 2 linguri zahar,
- 2 linguri faina,
- 1 cana cu lapte,
- 1 zahar vanilat;
- 10 linguri zahar pudra,
- 3 linguri apa,
- 3 linguri cacao,
- 25g.unt;
Mod de preparare:
1.Se prepara aluatul de chec folosind ingredientele date-mai putin cacaoa.Se imparte aluatul in doua.O 1/2 ramane alba, in cealalta se incorporeaza cacaoa amestecata cu 2 linguri apa.
2.Se toarna aluatul in 2 tavi tapetate cu unt si faina.Se coc checurile 30 de minute in cuptor preincalzit.Cand se racesc ,se taie felii groase de 1,5-2cm.
3.Se prepara crema de vanilie:se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina.Se pune laptele caldut peste acest amestec si se fierbe in bain-marie 10 minute.Dupa ce se mai raceste ,se adauga zahar vanilat.
4.Se reconstruiesc checurile ,alternand culorile feliilor -alb si negru-lipindu-le cu crema de vanilie.
5.Se acopera totul cu glazura calda,dupa care se da la rece.Este bine sa fie servit a doua zi.Secretul obtinerii dungilor este sa tai checurile oblic.Se recomanda sa se serveasca cu un Rai de Murfatlar -Alb, vin de culoare galbena , curat si proaspat cu un gust placut, dulce si inmiresmat.
O reteta propusa de Vekas Maria
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024
S-a lansat singurul restaurant turcesc de tip fine cuisine din Europa!
Morfologii gratuite de second opinion pentru gravide
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !