- 20 foi de lasagne,
- 600g. ciuperci de balegar,
- 400g. bureti galbeni,
- 6dl.sos Bechamel,
- 1/2 dl. ulei de masline,
- 1 ceapa rosie mare,
- 1 manunchi de patrunjel verde,
- 1 manunchi de cimbrisor,
- 1 lingura nucsoara pisata,
- piper,
- sare;
Mod de preparare:
1.Se caleste ceapa tocata marunt in ulei fierbinte,se adauga ciupercile spalate si taiate felii si se calesc impreuna.Se sareaza, se pipareaza si se presara patrunjel si cimbrisor fin tocate.Cand acestea sunt patrunse,se iau de pe foc.
2.Intr-o forma de Jena unsa cu ulei se aseaza 5 foi de lasagne ,una langa cealalta, peste se pune 1/2 din compozitia de ciuperci, cu zeama lasata in tigaie,din nou foi de lasagne ,apoi 1/2 din sosul Bechamel, foi de lasagne si restul de ciuperci.Peste ultimul strat de foi de lasaghe se pune restul de sos Bechamel.
3.Preparatul se coace 40-45 de minute in cuptor preincalzit , la 190*C.Se orneaza cu frunzulite de cimbrisor si se serveste cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor