- 20 foi de lasagne,
- 600g. ciuperci de balegar,
- 400g. bureti galbeni,
- 6dl.sos Bechamel,
- 1/2 dl. ulei de masline,
- 1 ceapa rosie mare,
- 1 manunchi de patrunjel verde,
- 1 manunchi de cimbrisor,
- 1 lingura nucsoara pisata,
- piper,
- sare;
Mod de preparare:
1.Se caleste ceapa tocata marunt in ulei fierbinte,se adauga ciupercile spalate si taiate felii si se calesc impreuna.Se sareaza, se pipareaza si se presara patrunjel si cimbrisor fin tocate.Cand acestea sunt patrunse,se iau de pe foc.
2.Intr-o forma de Jena unsa cu ulei se aseaza 5 foi de lasagne ,una langa cealalta, peste se pune 1/2 din compozitia de ciuperci, cu zeama lasata in tigaie,din nou foi de lasagne ,apoi 1/2 din sosul Bechamel, foi de lasagne si restul de ciuperci.Peste ultimul strat de foi de lasaghe se pune restul de sos Bechamel.
3.Preparatul se coace 40-45 de minute in cuptor preincalzit , la 190*C.Se orneaza cu frunzulite de cimbrisor si se serveste cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă