Un mod interesant de a folosi fasolea rosie.
Ingrediente:

  • 4 piepti de pui feliati(dezosati),
  • 200g.fasole uscata cu boabe rosii,
  • 5dl. bulion,
  • supa de legume,(dintr-un cubulet Gallina Blanca)
  • 1 lingurita mustar,
  • 1 ceapa rosie,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • 1/2dl. ulei de masline,
  • 1 fir de busuioc,
  • sare,
  • piper;
Garnitura:
  • 100g.orez salbatic,
  • 250g. orez(cu bobul lung),
  • 2 linguri ulei de masline,
  • supa de legume,)dintr-un cubulet Gallina Blanca)
  • supa de pui(tot din cubulet),
  • sare,
  • piper, 1 manunchi patrunjel verde;

Mod de preparare:

1.Cu o seara inainte se pune fasolea boabe la inmuiat in apa rece.
2.Se scurge apa de pe fasolea boabe si se varsa peste atata supa de legume cat sa acopere fasolea.Se pune la fiert pana se inmoaie si se patrunde bine.
3.Cand s-a fiert, se strecoara, se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu mustarul,usturoiul zdrobit si patrunjelul verde tocat,obtinandu-se o compozitie cremoasa.
4.Fiecare file din piept de pui se bate putin cu batatorul de carne, se sareaza si pipereaza, se umple cu compozitia de fasole , se ruleaza , se prinde cu o scobitoare si se frige in ulei de masline fierbinte.Se scot rulourile din tigaie si se aseaza intr-o tava , in care se pune bulionul sarat si piparat.Se presara patrunjel verde tocat peste ruluori si se pune tava in cuptorul preincalzit 20-25 de minute.
5.Se fierbe orezul salbatic in supa de legume.
5.Se caleste orezul cu bobul lung in ulei de masline,apoi se varsa peste cantitate dubla de supa de pui , se sareaza , pipereaza si se adauga patrunjeleul verde tocat.Se fierbe pana orezul s-a inmuiat si s-a evaporat supa.Se amesteca apoi cu orezul salbatic fiert.
6.Pe un platou se aranjeaza orezul sub forma de cupola ,se orneaza cu un fir de busuioc, iar de jur imprejur se pune carnea taiata felii, oblic, si sosul de rosii din tava.Se serveste fierbinte.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri