O reteta deosebita primita din partea unei cititoare. Incearca aceasta varianta de tort diplomat.

Ingrediente tort diplomat:

*oua - 5 buc.
*zahar - 400 gr.
*lapte dulce - 400 ml
*gelatina - 50 gr.
*apa rece - 250 ml
*frisca lichida - 1 kg
*esenta de rom, vanilie, razatura de lamaie
*fructe la alegere (stafide, mere, banane, ananas,etc.)
*piscoturi - 20 buc.

Mod de preparare tort diplomat:

Gelatina se lasa la inmuiat circa 30 minute. Se formeaza un aparel din: lapte, oua, zahar si gelatina inmuiata in apa.
Aparelul se fierbe la foc mic, amastecand continuu pentru a nu se lipi, pana se ingroasa putin si dispare spuma formata la suprafata acestuia(aveti grija sa nu se imbranzeasca). Se lasa la racit pana cand acesta ajunge la o temperatura ca cea a corpului(a mainii).

Frisca batuta se amesteca cu aparelul aromatizat, se adauga fructele si se toarna intr-o forma(cratita) tapetata cu hartie si piscoturi. Se lasa la racit in frigider. Se scoate din forma si se orneaza.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Neacsu Mariana (Pisi2)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort diplomat.