Ingrediente tort diplomat:
*oua - 5 buc.
*zahar - 400 gr.
*lapte dulce - 400 ml
*gelatina - 50 gr.
*apa rece - 250 ml
*frisca lichida - 1 kg
*esenta de rom, vanilie, razatura de lamaie
*fructe la alegere (stafide, mere, banane, ananas,etc.)
*piscoturi - 20 buc.
Mod de preparare tort diplomat:
Gelatina se lasa la inmuiat circa 30 minute. Se formeaza un aparel din: lapte, oua, zahar si gelatina inmuiata in apa.
Aparelul se fierbe la foc mic, amastecand continuu pentru a nu se lipi, pana se ingroasa putin si dispare spuma formata la suprafata acestuia(aveti grija sa nu se imbranzeasca). Se lasa la racit pana cand acesta ajunge la o temperatura ca cea a corpului(a mainii).
Frisca batuta se amesteca cu aparelul aromatizat, se adauga fructele si se toarna intr-o forma(cratita) tapetata cu hartie si piscoturi. Se lasa la racit in frigider. Se scoate din forma si se orneaza.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Neacsu Mariana (Pisi2)
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare