Ingrediente tort diplomat:
*oua - 5 buc.
*zahar - 400 gr.
*lapte dulce - 400 ml
*gelatina - 50 gr.
*apa rece - 250 ml
*frisca lichida - 1 kg
*esenta de rom, vanilie, razatura de lamaie
*fructe la alegere (stafide, mere, banane, ananas,etc.)
*piscoturi - 20 buc.
Mod de preparare tort diplomat:
Gelatina se lasa la inmuiat circa 30 minute. Se formeaza un aparel din: lapte, oua, zahar si gelatina inmuiata in apa.
Aparelul se fierbe la foc mic, amastecand continuu pentru a nu se lipi, pana se ingroasa putin si dispare spuma formata la suprafata acestuia(aveti grija sa nu se imbranzeasca). Se lasa la racit pana cand acesta ajunge la o temperatura ca cea a corpului(a mainii).
Frisca batuta se amesteca cu aparelul aromatizat, se adauga fructele si se toarna intr-o forma(cratita) tapetata cu hartie si piscoturi. Se lasa la racit in frigider. Se scoate din forma si se orneaza.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Neacsu Mariana (Pisi2)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară