Ingrediente Blat
- 2 cani mere rase
- 2 cani zahar
- 2 cani faina
- 1 lingura bicarbonat
- 1 ceasca nuca(facultativ)
- margarina pentru uns tava
Ingrediente sirop
- 30 linguri apa
- 30 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 2 linguri margarina
Mod de preparare:
Merele se rad si se amesteca cu zaharul,se adauga bicarbonatul stins si faina si se omogenizeaza.Se toarna compozitia intro tava unsa cu margarina si pudrata cu multa faina.
Se da la cuptor pana capata o culoare aramie. Intre timp fierbi ingredientele pentru sirop la foc mic timp de 10 min.Scoti prajitura,o portionezi si torni siropul peste ea.Lasi la rece 2-3 ore.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Florina Grigore (floricel)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă