Ingrediente tort diplomat:
*oua - 5 buc.
*zahar - 400 gr.
*lapte dulce - 400 ml
*gelatina - 50 gr.
*apa rece - 250 ml
*frisca lichida - 1 kg
*esenta de rom, vanilie, razatura de lamaie
*fructe la alegere (stafide, mere, banane, ananas,etc.)
*piscoturi - 20 buc.
Mod de preparare tort diplomat:
Gelatina se lasa la inmuiat circa 30 minute. Se formeaza un aparel din: lapte, oua, zahar si gelatina inmuiata in apa.
Aparelul se fierbe la foc mic, amastecand continuu pentru a nu se lipi, pana se ingroasa putin si dispare spuma formata la suprafata acestuia(aveti grija sa nu se imbranzeasca). Se lasa la racit pana cand acesta ajunge la o temperatura ca cea a corpului(a mainii).
Frisca batuta se amesteca cu aparelul aromatizat, se adauga fructele si se toarna intr-o forma(cratita) tapetata cu hartie si piscoturi. Se lasa la racit in frigider. Se scoate din forma si se orneaza.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Neacsu Mariana (Pisi2)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie