3 h 30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
- 1 lingura ienibahar boabe,
- 3 ardei iuti uscati,
- 2 foi de dafin,
- sare,
- 2 cepe,
- 3 catei de usturoi,
- 2 lingurite cimbrisor tocat,
- piper,
- 4 cotlete de porc cu os a 200g fiecare,
- 3 linguri ulei,
- 1 lingura zahar brun,
- 250ml. suc de portocale,
- 3 linguri gem de portocale,
- 1-2 linguri sos de soia;
Mod de preparare:
1.Intr-o tigaie de teflon se prajesc boabele de ienibahar.Se lasa pana incep sa emane un miros puternic.Atunci, se pun intr-o piulita si se zdrobesc impreuna cu ardeiul iute uscat,cu foile de dafin si sare.
2.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt,apoi se amesteca cu zaharul, cimbrisorul ,sare , daca este nevoie, si piper.
3.Carnea se spala , se usuca cu un servet de bucatarie si se freaca cu jumatate din cantitatea de amestec de ceapa si celelalte ingrediente.Se pune la rece pentru 3 ore.
4.Se prepara sosul:intr-o lingura de ulei se pune restul de amestec de ceapa si se caleste 5 minute.Se adauga sucul de portocale,gemul de portocale si se lasa sa dea in clocot,apoi , pe foc mic, se fierbe 10 minute.Se incorporeaza sosul de soia,sare , piper si se pune la rece.
5.Se incalzeste gratarul si se unge cu 2 linguri de ulei.Se pune carnea pe gratar si timp de 20 de minute se frige, intorcandu-se pe toate partile .
6.Pe un platou se aseaza cotletele de porc,se orneaza cu cimbrisor verde si se serveste cu sos de portocale, legume la gratar , paine proaspata si un vin bun.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana