3 h 30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
- 1 lingura ienibahar boabe,
- 3 ardei iuti uscati,
- 2 foi de dafin,
- sare,
- 2 cepe,
- 3 catei de usturoi,
- 2 lingurite cimbrisor tocat,
- piper,
- 4 cotlete de porc cu os a 200g fiecare,
- 3 linguri ulei,
- 1 lingura zahar brun,
- 250ml. suc de portocale,
- 3 linguri gem de portocale,
- 1-2 linguri sos de soia;
Mod de preparare:
1.Intr-o tigaie de teflon se prajesc boabele de ienibahar.Se lasa pana incep sa emane un miros puternic.Atunci, se pun intr-o piulita si se zdrobesc impreuna cu ardeiul iute uscat,cu foile de dafin si sare.
2.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt,apoi se amesteca cu zaharul, cimbrisorul ,sare , daca este nevoie, si piper.
3.Carnea se spala , se usuca cu un servet de bucatarie si se freaca cu jumatate din cantitatea de amestec de ceapa si celelalte ingrediente.Se pune la rece pentru 3 ore.
4.Se prepara sosul:intr-o lingura de ulei se pune restul de amestec de ceapa si se caleste 5 minute.Se adauga sucul de portocale,gemul de portocale si se lasa sa dea in clocot,apoi , pe foc mic, se fierbe 10 minute.Se incorporeaza sosul de soia,sare , piper si se pune la rece.
5.Se incalzeste gratarul si se unge cu 2 linguri de ulei.Se pune carnea pe gratar si timp de 20 de minute se frige, intorcandu-se pe toate partile .
6.Pe un platou se aseaza cotletele de porc,se orneaza cu cimbrisor verde si se serveste cu sos de portocale, legume la gratar , paine proaspata si un vin bun.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară