Pentru un pranz de duminica este delicios!
Timp de preparare:

3 h 30 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):

  • 1 lingura ienibahar boabe,
  • 3 ardei iuti uscati,
  • 2 foi de dafin,
  • sare,
  • 2 cepe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 2 lingurite cimbrisor tocat,
  • piper,
  • 4 cotlete de porc cu os a 200g fiecare,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 lingura zahar brun,
  • 250ml. suc de portocale,
  • 3 linguri gem de portocale,
  • 1-2 linguri sos de soia;

Mod de preparare:

1.Intr-o tigaie de teflon se prajesc boabele de ienibahar.Se lasa pana incep sa emane un miros puternic.Atunci, se pun intr-o piulita si se zdrobesc impreuna cu ardeiul iute uscat,cu foile de dafin si sare.

2.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt,apoi se amesteca cu zaharul, cimbrisorul ,sare , daca este nevoie, si piper.

3.Carnea se spala , se usuca cu un servet de bucatarie si se freaca cu jumatate din cantitatea de amestec de ceapa si celelalte ingrediente.Se pune la rece pentru 3 ore.

4.Se prepara sosul:intr-o lingura de ulei se pune restul de amestec de ceapa si se caleste 5 minute.Se adauga sucul de portocale,gemul de portocale si se lasa sa dea in clocot,apoi , pe foc mic, se fierbe 10 minute.Se incorporeaza sosul de soia,sare , piper si se pune la rece.

5.Se incalzeste gratarul si se unge cu 2 linguri de ulei.Se pune carnea pe gratar si timp de 20 de minute se frige, intorcandu-se pe toate partile .

6.Pe un platou se aseaza cotletele de porc,se orneaza cu cimbrisor verde si se serveste cu sos de portocale, legume la gratar , paine proaspata si un vin bun.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri