1 - ora
Dificultate:
medie
Ingrediente:
Blatul:
- 8 oua,
- 350g zahar pudra,
- 8 linguri apa fierbinte,
- 2 linguri cacao,
- 250 g faina,
- 1 praf de copt
Crema de vanilie:
- 500 ml lapte,
- 5 linguri faina,
- 250 g unt
Glazura rece de ciocolata:
- 200 g zahar pudra,
- 1 lingura cacao,
- 1 lingura ulei si apa clocotita pana se omogenizeaza.
Mod de preparare:
Blatul: 8 galbenusuri se freaca cu 350g zahar pudra si 8 linguri apa fierbinte. Se adauga 2 linguri cacao, 250 g faina, 1 praf de copt si albusurile batute spuma.Se coace in tava unsa si tapetata cu faina
Rece, blatul se taie cu gura unui paharel in rondele; fiecare rondela se taie in doua pe grosime,astfel incat fiecare roata de car sa se poata lipi ca un fursec si se ung cu crema de vanilie, inclusiv pe margine.
Crema de vanilie: 500 ml lapte, 5 linguri faina se fierb; rece se amesteca cu 250 g unt frecat spuma. Fiecare roata se tavaleste pe marginile date cu crema prin nuca de cocos sau nuca macinata. Pe deasupra se adauga glazura de ciocolata.
Glazura rece de ciocolata: 200 g zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 lingura ulei si apa clocotita pana se omogenizeaza.
O reteta propusa de: Suciu Carmen (carmens1964)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară