1 - ora
Dificultate:
medie
Ingrediente:
Blatul:
- 8 oua,
- 350g zahar pudra,
- 8 linguri apa fierbinte,
- 2 linguri cacao,
- 250 g faina,
- 1 praf de copt
Crema de vanilie:
- 500 ml lapte,
- 5 linguri faina,
- 250 g unt
Glazura rece de ciocolata:
- 200 g zahar pudra,
- 1 lingura cacao,
- 1 lingura ulei si apa clocotita pana se omogenizeaza.
Mod de preparare:
Blatul: 8 galbenusuri se freaca cu 350g zahar pudra si 8 linguri apa fierbinte. Se adauga 2 linguri cacao, 250 g faina, 1 praf de copt si albusurile batute spuma.Se coace in tava unsa si tapetata cu faina
Rece, blatul se taie cu gura unui paharel in rondele; fiecare rondela se taie in doua pe grosime,astfel incat fiecare roata de car sa se poata lipi ca un fursec si se ung cu crema de vanilie, inclusiv pe margine.
Crema de vanilie: 500 ml lapte, 5 linguri faina se fierb; rece se amesteca cu 250 g unt frecat spuma. Fiecare roata se tavaleste pe marginile date cu crema prin nuca de cocos sau nuca macinata. Pe deasupra se adauga glazura de ciocolata.
Glazura rece de ciocolata: 200 g zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 lingura ulei si apa clocotita pana se omogenizeaza.
O reteta propusa de: Suciu Carmen (carmens1964)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei