-limbi de porc proaspete
-masline kalamata(favoritele mele)
-ulei de masline
-vin alb
-bulion
-boabe de piper
-foi de dafin
-o ceapa mica
-lamaie
Mod de preparare:
Intr-o oala cu apa clocotind oparim limbile care in prealabil au stat in apa rece sa le iasa sangele.
Dupa oparire le scurgem de apa.
Intre timp curatam o ceapa, un morcov si un pastarnac.
Pregatim limbile pentru fiert curatandu-le de bucatele de grasime si sgarci pe care le aruncam.Intr-un vas cu apa rece punem la foc morcovul, ceapa, postarnacul si limbile oparite si curatate de grasimi. Fierbem limbile pana la inmuirea completa. Se pot incerca cu o furculita sa se patrunda.
Cand sunt fierte le scoatem pe un tocator si incepem jupuirea.Zeama in care au fiert se rezerva pentru sos.
Limbile fierte bine ar trebui sa se jupoie cu usurinta. In caz ca nu vor, le convingem cu un cutit fin. Dupa indepartarea pielitei se taie felioare.
Acum trecem la gatirea propriu-zisa a acestei mancarici. Pe razatoarea unde se da coaja de lamaie radem ceapa.
Intr-o cratita cu ulei de masline calim ceapa astfel rasa.
Adaugam vinul, foile de dafin, boabele de piper si lingura de bulion(sau sucul de rosii).
In acest sos punem felioarele de limba si maslinele(eventual desarate).Se mai adauga din zeama in care au fiert limbile.
Curatam de coaja si de partea alba lamaia, taiem in felioare si adaugam la sos. In acest moment putem pune la cuptor pentru ca sosul sa scada.Cand sosul a scazut sau dupa gust scoatem din cuptor, racim si servim.
O reteta propusa de: Ghe Burtea (gicuta57)
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!