45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 2 fire de praz
- 1 ceapa potrivit de mare
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 250g.cartofi
- 2 linguri ulei
- 2dl.lapte
- 2 cubulete pentru supa de gaina
- sare
- piper
- 1 castravete de sera
- 4 ridichi
- 2 oua fierte tare
- 2dl.frisca de gatit
- 1-2 fire de patrunjel
Mod de preparare:
1.Prazul,ceapa,morcovul, usturoiul si cartofii se curata,se spala ;prazul si morcovul se taie rondele,iar cartofii in cubulete.
2.Se pune uleiul intr-o cratita ,se adauga prazul,ceapa si usturoiul si se calesc toate impreuna.Apoi , se adauga morcovul si cartofiisi se mai calesc 2-3 minute.Varsam peste legume laptele si 1,2 l. apa,cubuletele de supa de gaina zdrobite ,sare,piper si, acoperit, se fierba 25-30 minute
3.Castravetele si ridichiile spalate se taie in rondele subtiri.ouale fierte se rad pe razatoarea mica.
4.In supa se incorporeaza frisca de gatit ,apoi se pune in blender pentru a obtine o supa-crema.Daca este necesar , se mai sareaza si pipereaza.
5.Supa-crema se serveste in supiera.Deasupra supei presaram ouale rase si patrunjel tocat. In fiecare farfurie,deasupra supei se pun felii de castraveti si ridichi, pe care ii servim intr-un bol separat.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!