60 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 500 g carne de vitel,
- 600 g.mazare dulce,
- 3 oua,
- 12 felii de bacon,
- 1 catel de usturoi,
- 40 g.telemea de oaie,
- 20g.faina,
- 20g.unt,
- 2 linguri sherry,
- 2 linguri brandy,
- 1 ramurica de cimbrisor,
- 2 fire de tarhon,
- 3 fire de patrunjel verde,
- salata pentru decor,
- sare,
- piper proaspat macinat;
Mod de preparare:
1.Se taie carnea in fasii subtiri,se stropeste cu sherry si brandy,se presara cu patrunjelul, cimbrisorul si tarhonul tocate marunt si se lasa 2 ore la rece.
2.Se caleste in unt usturoiul,se adauga carnea si, se calesc impreuna.
3.Mazarea dulce se fierbe 10 minute in apa sarata ,apoi se turmixeaza 2/3 din cantitate.Cand s-a racit , se amesteca cu ouale ,cu faina ,cu telemeaua de oaie ,cu carnea ,sare, piperul si restul de mazare dulce neturmixata.
4.Se captuseste cu hartie de copt o forma de chec,apoi cu feliile de bacon,care trebuie sa treaca de marginile formei,se pune compozitia de carne si se acopera cu capetele baconului.
5.Se frige terina 45 minute la 180*C.Se serveste rece pe un pat de salata verde cu un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!