60 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 500 g carne de vitel,
- 600 g.mazare dulce,
- 3 oua,
- 12 felii de bacon,
- 1 catel de usturoi,
- 40 g.telemea de oaie,
- 20g.faina,
- 20g.unt,
- 2 linguri sherry,
- 2 linguri brandy,
- 1 ramurica de cimbrisor,
- 2 fire de tarhon,
- 3 fire de patrunjel verde,
- salata pentru decor,
- sare,
- piper proaspat macinat;
Mod de preparare:
1.Se taie carnea in fasii subtiri,se stropeste cu sherry si brandy,se presara cu patrunjelul, cimbrisorul si tarhonul tocate marunt si se lasa 2 ore la rece.
2.Se caleste in unt usturoiul,se adauga carnea si, se calesc impreuna.
3.Mazarea dulce se fierbe 10 minute in apa sarata ,apoi se turmixeaza 2/3 din cantitate.Cand s-a racit , se amesteca cu ouale ,cu faina ,cu telemeaua de oaie ,cu carnea ,sare, piperul si restul de mazare dulce neturmixata.
4.Se captuseste cu hartie de copt o forma de chec,apoi cu feliile de bacon,care trebuie sa treaca de marginile formei,se pune compozitia de carne si se acopera cu capetele baconului.
5.Se frige terina 45 minute la 180*C.Se serveste rece pe un pat de salata verde cu un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?