ca la blatul de tort
4 oua
4 liguri zahar
4 linguri faina
4 liguri ulei ( am facut si fara ulei si a mers)
un varf de sare
1/2 praf de copt
arome (daca vrei)
Separat :4-5 mere 1/2 pachet margarina 4-5 liguri zahar , zahar vanilat si pt mere -scortisoara
alta fructa: o gutuie ( da un gust deosebit) 1/2 pachet margarina si 4-5 linguri zahar
Mod de preparare:
Se curata de coaja fructa, si scot samburii se taie felii subtiri , se topeste margarina in vasul rotund in care faceti tortul se adauga fructele curatate, zaharul; puteti sa puneti si zahar vaninilat si se baga la cuptorul incins pana se prepara blatul.
Prepararea blatului
Se separa albusul de galbenus se bate pana ce spuma
se tine de peretii castronului sa adauga galbenusurile frecate cu un varf de sare, se pune zaharul treptat, uleiul treptat si apoi faina treptat, La urma se pune praful de copt .
Se scoat de la cuptor fructele inmuiate ,au putin sirop lasat de la fructe, se lasa sa se raceasca apoi turnam blatul peste fructe si o bagam la cuptorul incins . Se scoate si se rastoarna pe un platou . Pofta buna!
O reteta propusa de: Chiru Argentina Gabi (chiruargentina)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară