Timp de preparare:
60 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
Un crap de 1 kg
50 gr. unt
o lingura ulei de masline
o lingura pasta de rosii Regal
o lingurita boia de ardei dulce
o lingura condimente pentru peste
o lingurita Oregano
piper sau ardei iute, dupa gust
50 gr. usturoi
Mod de preparare:
Dupa curatare si eviscerare, pestele se spala, se taie capul si un pic din coada,apoi se despica in lungime,fara a fi dezosat. Cele doua jumatati se taie in bucati potrivite, se sterg de apa, se sareaza adaugand si piper. Se stropesc cu ulei si se lasa un sfert de ora.Se frig pe gratarul incins pe ambele parti, fara a se usca prea tare. Intre timp se pune la fiert 1 litru apa in care se adauga toate ingredientele pe rand, incepand cu untul si uleiul. Cine doreste poate folosi Vegeta in locul ingredientelor pt. peste. Se da un clocot sau doua si se toarna asa fierbinte peste bucatile de peste asezate in prealabil intr-o tava termo rezistenta.
Se pune tava in cuptorul incins pentru un sfert de ora. Separat se face un mujdei de usturoi care se toarna peste peste dupa ce a fost scos din cuptor.
Se serveste cu mamaliguta fierbinte, alaturi de un vin alb, licoros si rece.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Paunescu Mircea Radu (tucu)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară