Ingrediente:
- 4 cotlete de porc , fara os
- 1 lingura faina cu un praf de sare
- 50g.unt
- 300ml.cidru sau vin alb sec
- 100g. caise foarte coapte(se pot folosi si din compot)
- 2 linguri gem de lamaie
- 1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
1.Tavaliti cotletele prin faina cu sare.Incingeti untul si rumeniti bine timp de 10 minute, pe ambele parti.Scoateti din tigaie si tineti la cald.
2.Scurgeti grasimea din tigaie si puneti cidrul sau vinul , aduceti la punctul de fierbere, adaugati caisele si gemul si fierbeti timp de 6-7 minute pana scade la jumatate si se leaga ca un sirop.
3.Puneti din nou cotletele in tigaie si incalziti complet pe ambele parti , astfel incat fiecare cotlet sa fie glasat in sos.Serviti cu cartofi fierti in apa cu sare si presarati cu verdeata si cu fasole verde ,sotata in unt.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Tu cum pregatesti cotletele de porc? Da click aici si trimite reteta ta.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate