Ingrediente:
- 4 cotlete de porc , fara os
- 1 lingura faina cu un praf de sare
- 50g.unt
- 300ml.cidru sau vin alb sec
- 100g. caise foarte coapte(se pot folosi si din compot)
- 2 linguri gem de lamaie
- 1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
1.Tavaliti cotletele prin faina cu sare.Incingeti untul si rumeniti bine timp de 10 minute, pe ambele parti.Scoateti din tigaie si tineti la cald.
2.Scurgeti grasimea din tigaie si puneti cidrul sau vinul , aduceti la punctul de fierbere, adaugati caisele si gemul si fierbeti timp de 6-7 minute pana scade la jumatate si se leaga ca un sirop.
3.Puneti din nou cotletele in tigaie si incalziti complet pe ambele parti , astfel incat fiecare cotlet sa fie glasat in sos.Serviti cu cartofi fierti in apa cu sare si presarati cu verdeata si cu fasole verde ,sotata in unt.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Tu cum pregatesti cotletele de porc? Da click aici si trimite reteta ta.
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani
Un cabinet de avocat din Iași vă va ajuta să înființați o societate în deplină legalitate!
Cum te simți cu adevărat? – un experiment psihologic inedit
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024