Timp de preparare:
20 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 portii):
- 4 bucati piept de curcan sau pui (600g.),
- sare,
- piper,
- 20g.unt topit,
- 2 mere(400g.),
- 1 ceapa rosie,
- 1/4 concentrat de carne de pasare (Knorr+apa),
- 2 linguri mustar potrivit de iute,
- 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire (150g.)
Mod de preparare:
1.Se spala carnea , se zvanta, se condimenteaza si se prajeste cca. 7 minute in untul incins.
2.Merele spalate si curatate , se taie mai intai in doua , se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si pe urma se taie felii.Ceapa se curata si se taie rondele subtiri.
3.Se scoate carnea din tigaie si se tine la cald .Merele si ceapa se calesc si ele in unt .Se amesteca zeama de carne , mustarul si frisca sau smantana , se toarna peste mere si se lasa sa fiarba incet aproximativ 2 minute.Se leaga dupa gust -cu putina faina sau amidon-, se introduc bucatile de carne in sos si se servesc imediat cu piure de cartofi si un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Tu cum pregatesti puiul? Da click aici si trimite reteta ta!
Va recomandam si urmatoarele retete:
Bombe de legume
Andive surpriza
Piept de pui cu sos de nuci
Salata de ton 3
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor