Timp de preparare:
20 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 portii):
- 4 bucati piept de curcan sau pui (600g.),
- sare,
- piper,
- 20g.unt topit,
- 2 mere(400g.),
- 1 ceapa rosie,
- 1/4 concentrat de carne de pasare (Knorr+apa),
- 2 linguri mustar potrivit de iute,
- 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire (150g.)
Mod de preparare:
1.Se spala carnea , se zvanta, se condimenteaza si se prajeste cca. 7 minute in untul incins.
2.Merele spalate si curatate , se taie mai intai in doua , se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si pe urma se taie felii.Ceapa se curata si se taie rondele subtiri.
3.Se scoate carnea din tigaie si se tine la cald .Merele si ceapa se calesc si ele in unt .Se amesteca zeama de carne , mustarul si frisca sau smantana , se toarna peste mere si se lasa sa fiarba incet aproximativ 2 minute.Se leaga dupa gust -cu putina faina sau amidon-, se introduc bucatile de carne in sos si se servesc imediat cu piure de cartofi si un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Tu cum pregatesti puiul? Da click aici si trimite reteta ta!
Va recomandam si urmatoarele retete:
Bombe de legume
Andive surpriza
Piept de pui cu sos de nuci
Salata de ton 3
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară