Timp de preparare:
20 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 portii):
- 4 bucati piept de curcan sau pui (600g.),
- sare,
- piper,
- 20g.unt topit,
- 2 mere(400g.),
- 1 ceapa rosie,
- 1/4 concentrat de carne de pasare (Knorr+apa),
- 2 linguri mustar potrivit de iute,
- 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire (150g.)
Mod de preparare:
1.Se spala carnea , se zvanta, se condimenteaza si se prajeste cca. 7 minute in untul incins.
2.Merele spalate si curatate , se taie mai intai in doua , se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si pe urma se taie felii.Ceapa se curata si se taie rondele subtiri.
3.Se scoate carnea din tigaie si se tine la cald .Merele si ceapa se calesc si ele in unt .Se amesteca zeama de carne , mustarul si frisca sau smantana , se toarna peste mere si se lasa sa fiarba incet aproximativ 2 minute.Se leaga dupa gust -cu putina faina sau amidon-, se introduc bucatile de carne in sos si se servesc imediat cu piure de cartofi si un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Tu cum pregatesti puiul? Da click aici si trimite reteta ta!
Va recomandam si urmatoarele retete:
Bombe de legume
Andive surpriza
Piept de pui cu sos de nuci
Salata de ton 3
Atracția interpersonală: De ce ne plac sau ne simțim atrași de...

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?