Pe cat de mici sunt aceste "varzute", pe atat de gustoase si pline de vitamine sunt!

Timp de preparare:

50 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):

  • 50g unt
  • 100g cascaval, 150g.faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • 40ml. lapte
  • 75g branza
  • 1 galbenus
  • faina pentru planseta
  • unt sau margarina pentru uns forma de tort
  • 500 g varza de Bruxelles
  • 2 cepe mici
  • 40 g rosii(din conserva sau proaspete)
  • 3 ramurele de cimbrisor
  • 50 g slanina afumata
  • piper proaspat macinat
  • 2 oua
  • 300 g smantana

Mod de preparare:

1.Se topeste untul si se lasa putin sa se raceasca.Cascavalul se rade.Faina se amesteca cu praful de copt, putina sare, si 30g.cascaval ras.Laptele se amesteca cu branza , cu galbenusul si cu untul, apoi se incorporeaza in faina.Se face un aluat , nu pre vartos, mai mult elastic.

2.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 28 cm.
Planseta se infaineaza si se intinde aluatul, care se pune in forma de tort.Se impunge aluatul cu o furculita si se coace 10 minute.

3.Varzutele de Bruxelles se spala in mai multe ape, apoi se fierbe in apa sarata 5 minute.Se scot si se lasa la scurs.Apoi , se taie in doua.Se curata ceapa si se taie cubulete.Se curata de pielite rosiile si se taie cubulete.
Cimbrisorul se spala si se aleg frunzele.

4.Slanina taiata cubulete se pune intr-o tigaie sa se rumeneasca, fara grasime, apoi se scoate.In untura rezultata punem varzutele , ceapa, rosiile si cimbrisorul tocat.Le calim impreuna.Saram si piperam.
Scoatem aluatul din cuptor, punem peste legumele, sare, piper.Ouale se amesteca bine cu smantana, sare si piper si se pun peste legume.
Presaram restul de cascaval ras si dam la cuptor cca.15 minute .Servim un vin alb sec cu acest preparat.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Tu cum pregatesti varza? Da click aici si trimite reteta ta!

Va recomandam si retetele:

Supa crema de sparanghel

Somon afumat

Salata de homari


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului "Tort" de varza de Bruxelles.