60 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
700g.varza rosie,
25g.ghimbir proaspat,
350g.rodie,
sare,
piper,
3 linguri suc de lamaie verde,
25g.zahar,
100ml.ulei,
60g. migdale zdrobite,
50g.afine(congelate sau din compot),
100g.salata tanara(sa nu aiba capatana),
200g.piept de rata afumat, taiat felii;
Mod de preparare:
1.se curata varza, se taie in doua, se taie coceanul , apoi se taie foarte fin.Se curata si se rade ghimbirul.Se taie rodia in doua si cu o lingurita se scot semintele.Se stoarce si sucul de la rodie.
2.Din sucul de rodie, sucul de la lamaia verde, zahar, sare, piper, ghimbir si ulei se prepara un sos.
3.In sosul de mai sus , punem semintele de rodie si turnam sosul peste varza taiata fin.Acoperim vasul si tinem varza la rece 30 minute.Migdalele zdrobite le punem intr-o tigaie de Teflon, fara grasime, si le rumenim.Apoi , le amestecam cu afinele si le punem peste varza.
4 Salata verde se spala si se inlatura apa cu centrifuga.Se amesteca cu varza.
amestecata cu varza, iar peste se aseaza feliile de piept de rata afumat.Insotim preparatul de un vin rosu sec.
Pe un platou , se pune salata de varza , alaturi salata verde.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.