Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
- 200 g linte maro
- 5 linguri ulei de masline
- 1 morcov
- 1 ardei
- 1 patrunjel
- 1 telina mica
- 1 rosie
- putin zahar
- sare
- piper macinat proaspat
- 1 lingura sos de soia
- 250 g spanac tanar
- 150 g rosii coctail
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri otet de vin alb
- 1 lingurita boabe de mustar
- 250 g paine(bagheta)
- miez de nuca
Mod de preparare:
1.Lintea se tine la inmuiat cel putin 2 ore.Intr-o tigaie se calesc toate legumele:morcovul ,patrunjelul,ardeiul, rosia si telina, toate curatate si taiate marunt.
2.Lintea se strecoara -pastram apa -si se pune peste verdeturi, se calesc impreuna , apoi se varsa peste ele apa in care a fost inmuiata lintea si se fierb impreuna.Acoperim vasul si, pe foc mic , fierbem 20 minute.
3.Lintea se strecoara impreuna cu verdeturile, se aseaza intr-un bol si se condimenteaza cu putin zahar(cca. 1 lingurita), sare, piper, si sosul de soia.
4.Spanacul se spala, se lasa putin la scurs, se rup frunzele daca sunt prea mari.Rosiile se taie in doua si se amesteca cu spanacul.Se pun in salatiera.
5.Se amesteca usturoiul zdrobit cu otetul, 4 linguri de ulei, sare, piper, 1 lingurita zahar si le punem peste salata de spanac.La sfarsit punem amestecul de linte si verdeturi si presaram samburi de nuca taiati cu cutitul.Salata se serveste cu bagheta.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Stii o reteta speciala? Da click aici si trimite reteta ta.
Va recomandam si retetele:
Chec cu anason
Cozonac neframantat
Legume cu piept de pui
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară