Friptura de caprioara cu sos de ciuperci

12:01, 25 Ianuarie 2008 publicat în Retete culinare

Este o reteta pentru ocazii deosebite, pentru oaspeti simandicosi.

Timp de preparare:
50 - min

Dificultate:
medie

Ingrediente:

1 kg. cotlete de caprioara, tinute in bait timp de o noapte, 2 dl. supa, 20g.amestec de condimente pentru vanat, sare
Pentru sos:200g. ciuperci(proaspete sau conservate),20g.unt, 2 linguri amidon alimentar, 4 linguri ulei;

Mod de preparare:

1.Carnea de caprioara se dezoseaza.Oasele se spala si se pun la fiert.

2.Carnea se condimenteaza cu condimentele pentru vanat, se presara sare si se frige in ulei fierbinte.Se pune apoi intr-o tava cu uleiul in care am fript carnea si se continua frigerea la cuptor, la 180*C , timp de 30 minute.O intoarcem carnea cel putin o data.

3.In uleiul ramas, la care mai adaugam untul , se calesc ciupercile.Se sareaza , se adauga supa de oasesi amidonul alimentar , amestecat in prealabil cu putina apa rece.Se amesteca bine.

4.Pe un platou , se aseaza sosul de ciuperci, peste carnea taiata felii si ornam cu patrunjel verde .Servim alaturi un vin rosu sec.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Citeste si:
Tocana de caprioara cu mere
Tocana de caprioara cu mere

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri