30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
PENTRU ALUAT:
1 1/2 PAHAR ULEI
1 1/2 PAHAR APA MINERALA SAU
SIFON
UN PRAF DE SARE
FAINA CAT CUPRINDE PENTRU UN ALUAT BUN DE INTINS
3 linguri de gris
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA:
1KG IAURT
10 OUA
COAJA DE LAMAIE,STAFIDE
2 1/2 CANI DE ZAHAR,SAU MAI MULT IN FUNCTIE DE CAT DE DULCE DORESTE FIECARE
Mod de preparare:
Din apa minerala,ulei sare si faina se face un aluat tare, bun pentru intins.
Se lasa deoparte pana se prepara umplutura.
Iaurtul se amesteca cu stafidele,coaja de lamaie si zaharul pana se topeste acesta.
Cand s-a topit zaharul se pun ouale,dar nu se amesteca foarte tare deoarece acestea se branzesc.
Se imparte aluatul in 2 parti,
se intinde prima foaie si se aseaza intr-o tava mai inalta deoarece compozitia mai creste un pic,se lasa marginile un pic mai lungi din aluat pentru a putea acoperi compozitia.
Se pune grisul si se intinde uniform pe toata suprafata tavii,se pune compozitia de iaurt in tava,si se acopera cu cea de a doua foaie.
Se taseaza cu o furculita pe marginea tavii pentru a lipi marginile,iar surplusul se taie cu un cutit.
Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra,iar cand se scoate din cuptor se presara zahar pudra deasupra.
Se taie cand se raceste in forma de romburi sau patrate.
Pofta buna.
O reteta propusa de: Veronica Iosub (iosubveronica)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie