Ingrediente
- 0,500kg cartofi
- 1 morcov
- o radacina patrunjel
- o radacina potrivita de telina,
- 2 legaturi de patrunjel verde
- 1 legatura de leustean
- 1 legatura de telina verde
- 0,5 kg de smintina
- 0.50kg fidea,sare,piper
- o ceapa potrivita
- 0 lingura ulei
- 0,700 l bors de putina(bors facut din tarite de griu)
Mod de preparare
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie marunt; morcovul, patrunjelul.
Telina se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare;se pun la calit cartofii si zarzavatul 2-3 minute,apoi se pune apa cit sa le cuprinda . Se fierb cam 30-40 minute, se pune borsul ,sarea,piper(facultativ)fideaua si zarzavatul verde taiat marunt. Se lasa sa mai fiarba inca 5-7 minute si sa ia de pe foc. Se pune intr-un castron un polonic de bors cu cartofi ,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu smintina, care apoi se pune in oala cu bors(smintina se pune la urma in castron ca sa nu se brinzeasca).
Pofta buna!
O reteta propusa de: Stanculete Violeta
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei