IN ACEST ARTICOL:
Tu cum pregatesti mujdeiul de usturoi?

Ingrediente

  • usturoi
  • sare
  • zahar
  • lamaie sau dupa caz otet
  • ulei de floarea soarelui sau de masline
  • smantana

Mod de preparare

Se ia o capatana mare de usturoi romanesc, se curata si apoi se striveste cu pisatorul. Se pune putina sare si ulei, se bate pana incepe sa se faca ca o pasta. Se pune o ligurita rasa de zahar si un pic de zeama de lamaie.
Se bate in continuare si se adauga ulei in acelasi timp uleu, astfel ca aspectul de crema care poate fi pus cu spritiera sa se pastreze. Se adauga in continuare zeama de lamaie ( in functie de gust si pentru
ce anume se prepara puteti sa adaugati mai multa zeama)

La sfarsit se adauga minim 3 linguri zdravene de smantana.
Cantitatea ingredientelor variaza asa cum am mai spus functie de tipul de mancare la care vrem sa folosim mujdeiul. Important de retinut este faptul ca zaharul trebuie pus in asa del incat sa nu se simta si are rolul de a nu produce arsuri, iar cei care au probleme cu bila vor putea manca linistiti si se vor bucura de gustul care le-a lipsit atata!

Pofta buna!

O reteta propusa de: Andy


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri