Ingrediente
- 500g faina alba
- 2 cutii mici iaurt simplu
- 6 linguri ulei
- 6 linguri zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- esente si arome dupa gust(ex:scortisoara, cacao, vanilie, lamaie,etc-evident, nu toate in acelasi timp!)
- 2 oua
- ulei pentru prajit gogoselele(cca 200-400ml)
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele foarte bine pana se obtine un amestec omogen de aspectul unui aluat de clatite foarte gros (trebuie ca aluatul sa se desprinda destul de usor de pe lingurita).
Nu conteaza in ce ordine adaugati ingredientele, dar ar trebui respectate cantitatile pentru fiecare ingredient. Cu ajutorul unei lingurite(sau linguri mai mici) se ia din aluat si se lasa sa pice in uleiul incins. Datorita bicarbonatului,in momentul in care se prajesc, gogoselele se umfla si capata aspectul unor bilute. Se prajesc cateva minute pana se auresc, se poate verifica daca sunt gata desfacand una pe jumatate, aluatul trebuie sa fie copt si pe interior.
Pentru cine prefera, se pot pudra cu zahar, dar nu este obligatoriu. De asemenea, se pot taia pe jumatate(dar fara a desprinde de tot cele doua jumatati) si se pot umple dupa preferinte cu crema de ciocolata, gem, dulceata sau crema de vanilie.
Sunt foarte usor de pregatit,foarte spornice si absolut delicioase!
Succes si pofta buna!
O reteta propusa de: Scaueru Alina
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?