Ingrediente
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 1KG frisca lichida
- 350 ml lapte
- 5 plicuri gelatina
- cacao si arome
Mod de preparare
Se bate frisca si se da la frigider.
Se amesteca intr-o craticioara ouale ,zaharul si 250 ml lapte se pun la foc mic pana se topeste zaharul amestecand in continu.
Se lasa la racirt.
Separat infierbantam restul de lapte si amestecam cu gelatina incontinu.
Cand se omogenizeaza punem peste comozitia anterioara cand aceasta e inca calduta .
Din frisca se scoate o cantitate pentru ornat.
Apoi compozitia se rastoarna peste frisca (cantitatea mai mare)se mesteca bine . Se imparte in doua ,iar in una din parti se pune cacaoo si mirodeni.
In forma sau cratita in care se pune compozitia se aseaza ceolofan pe care il ungem cu ulei.
rasturnam compozitia si dam la frigider.
Dupa 4-5 ore ornam tortul.
Este chiar mai bun decat cel din comert insa miscati-va repede sa nu se inchege gelatina.
Pofta buna!
O reteta propusa de : Mihaela
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?