O reteta delicoasa de friptura de vitel cu garnitura de ciuperci.

Ingrediente
(pentru 4 persoane)

  • 24- ciuperci champignon de cca.5 cm diametru,
  • 4 felii de carne de vitel
  • 200 ml vin alb
  • 50 g mozzarela (poate sa lipseasca)
  • 1 ceapa,1 foaie dafin
  • 4 catei usturoi,
  • apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in apa, se culege bine spuma.Se adauga ceapa tocata marunt sarea, piperul, foaia de dafin si cimbrul.
Cand ceapa a fiert se adauga usturoiul maruntit si vinul.Daca in ciuda mirosului deosebit de imbietor carnea nu e moale, se mai pune putina apa fierbinte si se mai lasa la fiert la foc domol.

In timp ce friptura e pe sfarsite pe un gratar cu aburi se pun ciupercile pe care presaram putin sare, cu codita in sus.
In farfurie se pune la fiecare 1/4 din tot ce este in vasul cu friptura,se rade branza peste friptura, se presara patrunjel tocat,iar pe marginea fiecarei farfurii se pun cate 6-7 ciuperci coapte, la portie.

Pofta buna!

O reteta propusa de : Sultanica Popescu

Citeste si:
60 de sugestii de retete pentru meniul de Craciun
60 de sugestii de retete...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri