Ingrediente
(pentru 4 persoane)
- 24- ciuperci champignon de cca.5 cm diametru,
- 4 felii de carne de vitel
- 200 ml vin alb
- 50 g mozzarela (poate sa lipseasca)
- 1 ceapa,1 foaie dafin
- 4 catei usturoi,
- apa
- sare
- piper
- cimbru
- patrunjel verde
Mod de preparare
Se pune carnea la fiert in apa, se culege bine spuma.Se adauga ceapa tocata marunt sarea, piperul, foaia de dafin si cimbrul.
Cand ceapa a fiert se adauga usturoiul maruntit si vinul.Daca in ciuda mirosului deosebit de imbietor carnea nu e moale, se mai pune putina apa fierbinte si se mai lasa la fiert la foc domol.
In timp ce friptura e pe sfarsite pe un gratar cu aburi se pun ciupercile pe care presaram putin sare, cu codita in sus.
In farfurie se pune la fiecare 1/4 din tot ce este in vasul cu friptura,se rade branza peste friptura, se presara patrunjel tocat,iar pe marginea fiecarei farfurii se pun cate 6-7 ciuperci coapte, la portie.
Pofta buna!
O reteta propusa de : Sultanica Popescu
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!