Ingrediente:
Pt 4 persoane
- 12 maciuci de Anghinare
- pesmet
- parmezan ras
- patrunjel
- usturoi
- sare si piper dupa gust
- ulei de masline
Mod de preparare
Se face o compozitie din: pesmet maruntit, parmezan ras pe razatoarea fina, patrunjel tocat marunt, 1 catel de usturoi maruntit cu cutitul, sare si piper dupa gust.
Se deschide fiecare inflorescenta si se introduce aceasta compozitie in interiorul legumei. Se unge exteriorul cu ulei de masline si putina sare, se inveleste in foaie staniol si se coace pe gratar (daca nu, pot fi coapte la cuptor).
Se disting doua tipuri de anghinare: cea cu varful ascutit si frunze cu tepi, si cea rotunda, de dimensiuni mai mari cu frunze netede potrivita pentru aceasta reteta.
Anghinarea este bogata in fier, are o optima valoare nutritiva si un scazut aport caloric, are efect tonic, stimuleaza actiunea ficatului, contribuie la purificarea sangelui, intareste inima si este un bun dezintoxicant.
Pofta buna!
O reteta propusa de : Vera Anda
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară