- 250 gr ciocolata amaruie
- 165 ml frisca lichida
- 35 gr unt
- 80 gr cacao
Mod de preparare
Se pune un litru de apa intr-o cratita de dimensiuni medii. Intr-un vas mai mic se pune ciocolata taiata in bucati mici si doua linguri de apa. Vasul mai mic se pune in vasul cu apa si se lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste complet. Se amesteca in continuu. Procedeul dureaza aproximativ 8 minute.
Apoi se adauga incet-incet frisca. Se mai lasa putin pe foc, pana cand amestecul se uniformizeaza. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Dupa ce compozitia s-a racit complet, se incalzeste iarasi in baie de aburi. Se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. Amestecul se toarna intr-un bol, se lasa sa se raceasca si apoi se baga la frigider timp de aproximativ 8 ore, pana cand compozitia se intareste.
Apoi, cu ajutorul unei lingurite se imparte compozitia in bucati mici. Pe acestea le rulati in mana pana cand capata forma dorita. Bucatele astfel rezultate se trec prin cacao.
Trufele sunt gata! Ele pot fi servite cu sampanie sau cafea.
Pofta buna!
sursa: www.garbo.ro

Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat