O reteta deosebita de sarmalute care in mod sigur va poate incanta.
Ingrediente
- 1 kg carne tocata(preferabil slaba)
- 1 ceapa
- 1 lingura sos de rosii
- verdeata
- busuioc
- cimbru
- sare
- piper
- putin orez
- foi de varza
- 1 litru de bors proaspat
- 2 linguri bulion
Mod de preparare
Varza se pune la acrit, cu sare si marar, cam o saptamana, la soare. Cand este acrita se desface in foi si se taie de cotoare.
Carnea se toaca si se amesteca cu verdeata, sarea, piperul, busuiocul, cimbrul, orezul, cu ceapa tocata marunt si sucul de rosii. Se amesteca foarte bine, apoi se infasoara sarmalutele, mai mici.
Se pun la fiert in bors, cand sunt fierte se adauga rosii sau bulion si se dau 15 min la cuptor, sa se rumeneasca.Apoi sunt gata. Sunt excelent de bune, mai ales cu mamaliguta.
O reteta propusa de: Cirnaru Cristina
Top 35 Cele mai frumoase mesaje si urari de Craciun pentru cei...

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?