IN ACEST ARTICOL:
Va prezentam o reteta pentru o pasta de ardei, un fel de bulion ardelenesc.

Va prezentam o reteta pentru o pasta de ardei, un fel de bulion ardelenesc.

Ingrediente

  • 25 gogosari rosii
  • 30 ardei capia rosii
  • 10 ardei iuti - bineinteles tot rosii dar neaparat IUTI
  • 1 telina mare
  • 1 cana cu miere sau zahar
  • 1 cana otet
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Daca se doreste pasta mai fina atunci se pot coace ardeii capia si gogosarii.
Se curata de cotoare si seminte se dau prin masina de tocat.
La fel telina se curata si se toaca foarte marunt sau se rade pe razatoarea fina
Atentie cand curatati ardeii iuti - folositi manusi de plastic - riscati ca o zi sa nu va simtiti mainile daca nu le folositi atunci cand curatati ardeii.
Daca doriti o pasta picanta dublati numarul de ardei iuti .

Toate ingredientele se fierb bine - se amesteca ptr a nu se prinde de oala in care-i preperati.
Atentie se prinde de oala chiar daca este teflonata sau inox.

Cand se ridica lichid deasupra puneti sare - miere (sau zahar) si otet si fierbeti pana scade .
Sare - cat considera fiecare.

Ce obtineti trebuie sa aiba consistenta unei paste de tomate mai lichida
Se pune fierbinte in borcane si se lasa sa se raseasca.

Inainte de a lega borcanele acestea se pun in cuptorul rece intr-o tava se aprinde cuprorul - foc mic si se lasa pana fac o pojghita maronie.
se scot se leaga borcanele sau se pun capace si se folosesc iarna cu incredere.

Se foloseste la friptura - sau la orice sos sau mancare - este delicioasa
Pofta buna!

O reteta propusa de: Angelica Maxim


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri