- 2 ¼ cesti faina
- 2 ¼ lingurite praf de copt
- ½ lingurita sare
- 1 ceasca unt
-2 cesti zahar brun
- 4 oua
- ½ ceasca Jack Daniel's® Tennessee Whiskey
- 1 ceasca arahide maruntite (chopped pecans)
- 1 pachet (200 g) fulgi de ciocolata semi-dulci
- Glazura calda de whiskey cu unt
Mod de preparare
Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un recipient de dimensiuni medii. Amestecul se pune deoparte. Se topeste untul intr-o tava spatioasa, la foc mic. Se indeparteaza tava de pe foc. Separat, se amesteca zaharul brun, ouale, faina si Jack Daniel's, amestecand bine dupa adaugarea fiecarui ingredient.
Aluatul rezultat se toarna in tava peste untul topit. Se presara uniform fulgii de ciocolata si arahidele. Se coace 45 - 50 de minute, pana cand mijlocul blatului este solid iar marginile incep sa se desprinda de peretii vasului. Se raceste blatul pe un stativ de sarma si se acopera cu glazura. Se servesc 16 portii.
Pofta buna!
O reteta propusa de Sorina Pirlea

Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023