Fritta mediteraneana
Ingrediente
1 lingura ulei de rapita
1 ceasca de ceapa rosie tocata in bucati mari
2 cesti de Yukon auriu sau cartofi rosii taiati felii
1 lingurita de sare
¼ lingurita de piper negru
6 oua
½ ceasca de iarba grasa sau spanac proaspat tocat
½ ceasca ceapa verde feliata
1 lingurita de oregano proaspat tocat sau ½ lingurita de oregano uscat
1 lingurita de menta proaspat tocata sau ½ lingurita de menta uscata
6 masline fara samburi si taiate in bucati
30 grame de branza feta sau de capra sfaramata (optional)
Mod de preparare
Intr-o tigaie de teflon incalziti uleiul la temperatura potrivita. Adaugati ceapa rosie si lasati-o sa se prajeasca usor timp de 5 minute. Asezati peste ceapa un strat de felii de cartofi si presarati ½ lingurita de sare si piper negru. Acoperiti tigaia, reduceti temperatura si lasati-o pe foc 10 minute sau pana se inmoaie cartofii.
Amestecati bine cu ajutorul unui tel sarea ramasa, ouale, iarba grasa sau spanacul, ceapa verde si verdeturile. Turnati acest amestec peste cartofi, presarati maslinele si branza. Lasati tigaia pe foc inca 15-20 de minute.
Puneti tigaia, pentru rumenit, timp de 2-3 minute in partea de sus a cuptorului, pana suprafata devine maronie si ouale sunt bine facute.
Pofta buna!
Reteta preluata din cartea Factorul Omega-3. Dieta revolutionara omega-3 pentru sanatatea creierului si impotriva depresiei de dr. Andrew L. Stoll, aparuta la Editura Elena Francisc Publishing
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?