O metoda eficienta de a introduce grasimile omega-3 in alimentatia de zi cu zi.
De ani de zile, cercetatorii cauta o "pilula fermecata" care sa aline atat suferintele depresiei, cat si alte tulburari de dispoziie; suficient de sigura pentru femei insarcinate, mame care alapteaza, copii si varstnici, fara efectele secundare specifice tratamentelor cu Prozac, Zoloft sau litiu. Este posibil ca aceasta cautare sa fi luat sfarsit datorita Planului de Reinnoire Omega-3, prezentat de dr. Andrew L. Stoll, director al Laboratorului de Psihofarmacologie al Spitalului McLean de la Harvard. Iata si o metoda eficienta de a introduce grasimile omega-3 in alimentatia de zi cu zi.

Fritta mediteraneana

Ingrediente

1 lingura ulei de rapita
1 ceasca de ceapa rosie tocata in bucati mari
2 cesti de Yukon auriu sau cartofi rosii taiati felii
1 lingurita de sare
¼ lingurita de piper negru
6 oua
½ ceasca de iarba grasa sau spanac proaspat tocat
½ ceasca ceapa verde feliata
1 lingurita de oregano proaspat tocat sau ½ lingurita de oregano uscat
1 lingurita de menta proaspat tocata sau ½ lingurita de menta uscata
6 masline fara samburi si taiate in bucati
30 grame de branza feta sau de capra sfaramata (optional)

Mod de preparare

Intr-o tigaie de teflon incalziti uleiul la temperatura potrivita. Adaugati ceapa rosie si lasati-o sa se prajeasca usor timp de 5 minute. Asezati peste ceapa un strat de felii de cartofi si presarati ½ lingurita de sare si piper negru. Acoperiti tigaia, reduceti temperatura si lasati-o pe foc 10 minute sau pana se inmoaie cartofii.
Amestecati bine cu ajutorul unui tel sarea ramasa, ouale, iarba grasa sau spanacul, ceapa verde si verdeturile. Turnati acest amestec peste cartofi, presarati maslinele si branza. Lasati tigaia pe foc inca 15-20 de minute.
Puneti tigaia, pentru rumenit, timp de 2-3 minute in partea de sus a cuptorului, pana suprafata devine maronie si ouale sunt bine facute.

Pofta buna!

Reteta preluata din cartea Factorul Omega-3. Dieta revolutionara omega-3 pentru sanatatea creierului si impotriva depresiei de dr. Andrew L. Stoll, aparuta la Editura Elena Francisc Publishing

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri