Ingrediente
- 3 mere
- 125 g zahar pudra
- 125 g faina
- 2 oua
- 100 ml smantana
- 60 g unt
- 3 linguri de pesmet sau 2 de gris
- 12 g drojdie (sau praf de copt)
Mod de preparare
Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale, zaharul, smantana, untul topit (in cuptorul cu microunde). Se adauga faina cernuta si amestecata bine cu praful de copt.
Aceasta coca se intinde bine intr-o tava dreptunghiulara care a fost unsa in prealabil cu unt.
Merele se curata, se taie in patru si se scoate casuta cu samburi. Se taie in lame fine si se apasa aceste lame in coca, una langa alta.
Se pudreaza cu putina scortisoara si se introduce in cuptorul incins.
Se tine la cuptor, la foc potrivit pana devine aurie (depinde de cuptor).
Se serveste rece.
Pofta buna!
O reteta propusa de Danuta
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei