Ingrediente
- 3 mere
- 125 g zahar pudra
- 125 g faina
- 2 oua
- 100 ml smantana
- 60 g unt
- 3 linguri de pesmet sau 2 de gris
- 12 g drojdie (sau praf de copt)
Mod de preparare
Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale, zaharul, smantana, untul topit (in cuptorul cu microunde). Se adauga faina cernuta si amestecata bine cu praful de copt.
Aceasta coca se intinde bine intr-o tava dreptunghiulara care a fost unsa in prealabil cu unt.
Merele se curata, se taie in patru si se scoate casuta cu samburi. Se taie in lame fine si se apasa aceste lame in coca, una langa alta.
Se pudreaza cu putina scortisoara si se introduce in cuptorul incins.
Se tine la cuptor, la foc potrivit pana devine aurie (depinde de cuptor).
Se serveste rece.
Pofta buna!
O reteta propusa de Danuta
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.