Aluatul:
- faina
- apa minerala
- 1 ou
- putin lapte ( se poate si fara)
- putina drojdie (praf - 1/2 lingurita)
- piper - sare - nucsoara - dupa gust
Clatitele se pregatesc in tigaie de teflon cu foarte putin ulei si se lasa sa se raceasca intre timp se pregateste umplutura:
Umplutura
Varianta 1:
- piept de pui - tocat marunt
- albusul de la un ou
- piper + sare
- patrunjel tocat marunt
- se poate adauga si ceapa tocata
Toate componentele se amesteca si se lasa la odihna.
Varianta 2:
Pieptul de pui se inlocuieste cu ciuperci calite cu ceapa tocata. Cind sunt calite si se adauga 1 lingurita de lapte amestecata cu 1 linguta faina faina. Se racesc si se amesteca cu albus de ou patrunjel si piper.
Varianta 3:
- branza de vaci si branza telemea - maruntite bine in amestec 50% din fiecare
- 1 galbenus de ou
- marar tocat
- piper / nucsoara macinata dupa gust
Se umplu clatitele si se impaturesc ca sarmalele. Pentru aperitiv se folosesc clatite taiate 1/2 (sa fie mai mici). Apoi se bat bine 2 oua cu 2-3 linguri faina in care se pune piper si foarte putina sare. Fiecare "sarmaluta" se da prin ou si apoi se presara pesmet. Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.
Se pot servi calde cu legume sote sau cartofi natur, dar se pot servi si reci, feliate sau ca atare ca aperitiv.
Pofta buna!
Nota: Se pot face mai multe variatii de umpluturi functie de imaginatia fiecaruia. Eu am incercat si umplutura cu prez si morcovi rondele. Sau mazare, sunca Praga, marar si morcov cubulete. Se pot crea chiar si "sarmalute dulci": umplutura din branza dulce, stafide , galbenus ou si vanilie.
O reteta propusa de Angela Maxim
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară