Iti propunem 3 retete de dulciuri delicioase si ieftine, care se prepara rapid si usor gogosi cu aroma speciala de scortisoara, tort reinventat din cozonac si cartofiori din cacao si cafea.

Secretul celui mai delicios desert din lume? Timp, home-made, indemanare, migaleala, ingrediente speciale si sofisticate plus multa, multa dragoste, ar raspunde un optimist. Secretul? Sa-l gasesti asteptandu-te pe masa, ar raspunde un pesimist. Ce ar raspunde insa restul? Putin din toate, insa putin sa insemne bun. Cum sa gasesti solutia de mijloc?

Cum sa-i bucuri pe cei dragi, pregatindu-le o surpriza culinara deosebita si totusi sa-ti mai ramana timp si pentru o plimbare placuta de seara in parc? Noi am descoperit secretul: iti propunem 3 retete de dulciuri delicioase si ieftine, care se prepara rapid si usor – gogosi cu aroma speciala de scortisoara, tort reinventat din cozonac si cartofiori din cacao si cafea. Suna bine? Suna bine, arata bine, rezultatele sunt delicioase si in pus, nu trebuie sa stai cu orele in bucatarie.

Gogosi aromate cu scortisoara

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

600 g faina
300 ml lapte
60 g zahar
putina sare
125 g unt
3 oua
40 g drojdie proaspata
ulei
scortisoara

Drojdia se desface in putin lapte caldut si indulcit. Intre timp, se pune faina intr-un vas si se face loc la mijloc, adaugandu-se pe rand laptele, untul incalzit, ouale, zaharul si sarea. Aluatul se framanta bine pana in momentul in care se desprinde de marginile vasului. Se adauga apoi drojdia diluata in lapte si se lasa sa creasca timp de 40-50 de minute. Dupa ce aluatul a crescut, se intind foi avand grosimea de aproximativ 1 cm si, cu ajutorul unui pahar, se decupeaza din aluat gogosele rotunde. In ulei incins, se pun la prajit. Cand sunt gata, gogosile se scot pe un prosop de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei si se pudreaza cu zahar farin amestecat cu scortisoara pudra.

Tortul-cozonac

1 cozonac
1 pahar de lapte indulcit
esenta rom
crema vanile preparata dintr-un plic crema vanilie (crema se prepara amestecandu-se continutul plicului cu lapte rece, pastrand cantitatile recomandate in instructiuni)

Cozonacul se taie in felii si se asaza frumos pe o farfurie mai mare, dandu-i forma unui tort fie patrat, fie rotund. Straturile tortului trebuie sa fie urmatoarele: blat format din felii, crema, iar blat format din felii de tort, frisca si fructe. Si stratul de jos si cel de sus trebuie sa fie insiropate bine cu un sirop preparat dintr-un pahar de lapte fiert si indulcit, in care se adauga esenta de rom atunci cand este complet rece. Intre cele doua straturi se adauga crema de vanilie. Se orneaza cu frisca, iar deasupra, pentru a crea pete frumoase de culoare, se adauga cateva capsuni sau cirese.

Cartofiori de cacao si cafea

300 g biscuiti


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri