Urmatoarea reteta de chec englezesc este delicioasa. Recomand checul englezesc tuturor celor carora le place checul sau isi doresc o prajitura gustoasa, extrem de pufoasa si vanilata, ideala pentru a fi servita dimineata alaturi de o ceasca de lapte sau de cafea.

Ingrediente chec englezesc:

300 g faina
300 g unt
300 g zahar pudra
6 oua


150 g stafide
jumatate de pahar de lapte
125 g rahat
coaja de lamaie
putin suc de lamaie
2 pliculete de zahar vanilat
foarte putina sare

Preparare chec englezesc:

Secretul compozitiei fine a acestei prajituri este reprezentat de felul in care se bat ouale: nu cu mixerul, ci cu telul, asa cum obisnuiau sa faca mamele noastre. De asemenea, ouale nu trebuie sa fie prea reci, ci tinute la temperatura camerei. Se separa galbenusurile de albusuri si dupa separarea acestora, in albusuri se adauga putina sare. Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul tos si se bate in continuare, adaugand zaharul tos si pe cel vanilat. Se bate pana cand zaharul se dizolva in totalitate si se adauga putin suc de lamaie pentru a face compozitia mai pufoasa.

Intre timp, untul se freaca cu putin zahar, cu ajutorul unui mixer tot pana cand zaharul se topeste. Ulterior, se amesteca cu albusurile batute spuma. Apoi, pe rand, se inglobeaza in compozitie si restul ingredientelor. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand continuu intr-un singur sens. Se incorporeaza si laptele, coaja de lamaie, rahatul taiat in bucati potrivit de mari si stafidele inmuiate in prealabil in apa. Faina se adauga la final in compozitie, amestecand de jos in sus.

Se tapeteaza formele cu hartie si se ung cu unt, presarand si faina. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda sau in forme speciale pentru chec care se introduc la cuptor, lasandu-se la copt, la un foc potrivit. Pe parcursul coacerii, in cazul in care cuptorul nu se incinge uniform, se intorc formele. Cand checul este copt, se scoate din cuptor si se pudreaza pe deasupra cu zahar vanilat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri