Tiramisu este o prajitura pe cat de rafinata, pe atat de gustoasa. Aceasta este o reteta de Tiramisu delicios care se prepara repede si fara prea mult efort.

Ingrediente:

6 oua
200 g zahar pudra
250 g frisca vegetala
2 cutii crema de unt
3 cesti de cafea preparata la filtru, fara niciun adaos de zahar
1 paharel de coniac sau rom, dupa preferinta, care se adauga in cafeaua racita, pentru un plus de savoare si aroma
60 g cacao (de buna calitate, inchisa la culoare)
550 g piscoturi
200 g frisca vegetala

Preparare:

Continutul unei cutii de crema de unt se bate cu 50 g zahar. La fel se procedeaza si cu cea de a a cutie: se bate separat cu 50 g zahar. Intre timp, cu ajutorul unui mixer, se bat galbenusurile cu 50 g zahar. Ouale batute se amesteca cu crema de unt batuta cu zahar si dupa ce amesteca bine, se adauga si cealalta crema de unt batuta cu zahar. Se amesteca in continuare pana cand cand crema se uniformizeaza la culoare.

Separat, se bate frisca cu 50 g zahar si se adauga peste compozitia obtinuta anterior, amestecandu-se bine. Se iau piscoturile pe rand si se inmoaie in zeama de cafea si rom. Atentie insa! Inainte de a inmuia piscoturile in cafea, asigurati-va ca aceasta este complet racita. De asemenea, aveti grija sa nu tineti piscoturile prea mult timp in cafea. Scoateti-le dupa cateva secunde altfel riscati ca prajitura sa devina prea moale.

Intr-o tava dreptunghiulara se asaza un strat de piscoturi (piscoturile trebuie sa fie dispuse in coloane) peste care se adauga un strat generos de crema (aproximativ doua treimi din compozitie), intinzandu-se uniform cu ajutorul unei spatule de lemn. Peste crema se asaza iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea cu rom sau coniac, iar peste acesta se adauga restul cantitatii de crema. Deasupra prajiturii, pe toata suprafata ei, se presara cacao si se lasa la rece cel putin 4 ore inainte de a fi servita. In mod garantat, tiramisu iese delicios si o sa-i incante pe cei dragi.

Pofta buna!

O reteta propusa de Oana Nita


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri