IN ACEST ARTICOL:
Pieptul de pui se spala bine in apa rece si se taie in bucati mai mici. Din uleiul de susan, sucul de lamaie, mierea si pulberea de mustar se prepara un sos special in care se adauga ulterior sare si piper negru, dupa gust. Fiind o salata gustoasa si consistenta, salata calda din piept de pui poate fi servita nu doar ca aperitiv sau fel intermediar de mancare, ci si ca fel principal.

Ingrediente:

500 g piept de pui
3 lingurite ulei de susan
3 lingurite suc proaspat de lamaie
1 lingurita pulbere de mustar (obtinuta prin macinarea boabelor de mustar)
piper negru
1 lingurita miere
sare
5-6 bucati de arpagic
1 radacina mai mica de telina
2 legaturi de frunze de ceapa verde
frunze de salata verde
seminte de pin (crude sau rumenite pret de cateva minute intr-o tigaie de teflon, fara ulei)

Preparare:

Pieptul de pui se spala bine in apa rece si se taie in bucati mai mici. Din uleiul de susan, sucul de lamaie, mierea si pulberea de mustar se prepara un sos special in care se adauga ulterior sare si piper negru, dupa gust. Pentru ca bucatile de pui sa capete gustul deosebit al acestor mirodenii, se acopera carnea in sos si se lasa astfel timp de 40 de minute. Se incalzeste cuptorul in prealabil si se pune carnea intr-o tava cu tot cu sos. Se introduce tava la cuptor si se lasa pana cand carnea devine bine patrunsa.

Se scoate tava din cuptor si cand inca este cald, pieptul se taie in cuburi mici. Intre timp, separat, intr-un alt bol, se pun bucatile de arpagic fiert, frunzele de salata taiate fasii, telina taiata si ea in cubulete fine, semintele de pin si ceapa verde taiata mai mare. Peste aceasta bogatie de legume si verdeturi se toarna cubuletele calde de carne de pui si se amesteca usor. Inainte de servire, puteti adauga cateva linguri de smantana in salata sau puteti turna peste ea un sos picant obtinut din suc de lamaie, putin otet alb, sos de soia, piper negru macinat mare si usturoi pisat. Fiind o salata gustoasa si consistenta, salata calda din piept de pui poate fi servita nu doar ca aperitiv sau ca fel intermediar de mancare, ci si ca fel principal.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri