Puiul bine curatat si spalat se taie in patru bucati, dupa care se presara sare si piper peste ele. Dupa aceea, intr-o tigaie sau intr-un vas acoperit se topeste untul la foc mic. Bucatile de carne se prajesc in untul topit pana cand devin rumene si sunt patrunse si in interior. Se scot din tigaie, se asaza pe o farfurie, iar in tigaia unde a fost prajit puiul se adauga vinul si zeama de carne, lasand sa fiarba pana cand cantitatea de sos scade la jumatate.

Ingrediente:


2 pui mijlocii
150 grame unt
1 pahar vin alb
200 ml zeama de carne
piper
sare

Preparare:

Puiul bine curatat si spalat se taie in patru bucati peste care se presara sare si piper dupa gus. Dupa aceea, intr-o tigaie sau intr-un vas acoperit se topeste untul la foc mic. Bucatile de carne se prajesc in untul topit pana cand devin rumene si patrunse bine in interior. Se scot din tigaie, se asaza pe o farfurie, iar in tigaia unde au fost prajite bucatile de pui se adauga vinul si zeama de carne, lasand sa fiarba pana cand cantitatea de sos scade la jumatate. La final, dupa ce a scazut suficient, se toarna sosul peste bucatile de pui sotate. Puiul sote se serveste de regula cu gogosele de cartofi. Pentru prepararea gogoselelor de cartofi ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

400 g cartofi fierti in coaja
200 g faina
10 g drojdie
2 oua
jumatate de cana de lapte
o cescuta de ulei
sare

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Dupa ce cartofii fierti s-au racit, se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu celelalte ingrediente (faina, sarea, ouale, drojdia si laptele) pana cand compozitia obtinuta devine omogena. Se framanta cu putin ulei si se lasa sa creasca aproximativ jumatate de ora pana cand compozitia isi mareste volumul de aproape doua ori. Din acest aluat se fac gogosele cu diametrul de 1,5 cm si se prajesc in ulei bine incins. Dupa ce sunt scoase din ulei, gogoselele se pun intr-o farfurie pe care se intinde in prealabil un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Gogoselele de cartofi se pot servi ca si garnitura la soteul de pui.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri