Civet de iepure

12:03, 13 Martie 2009 publicat în Retete culinare

Dupa ce ai scos bucatile de carne din marinada, lasa-le sa se zvante si presara-le cu sare. Intr-un vas, la foc potrivit, pune ulei la incins, si lasa carnea sa se rumeneasca bine. Adauga apoi usturoiul taiat marunt si vinul din marinada diluat cu apa. Adauga piper, cele 2 foi de dafin, cimbru si pasta de tomate.

Ingrediente pentru 5 portii:


1000 g carne de iepure taiata in bucati mici
10 cepe arpagic
100 grame costita afumata
300 grame ciupercute
2-3 catei usturoi
2 foi dafin
2 linguri smantana
1 lingura faina
pasta tomate
piper
sare
cimbru

Citeste si:
5 fripturi pentru masa de Paste
5 fripturi pentru masa de Paste

Preparare:

Dupa ce este bine curatata si spalata, carnea de iepure se taie in bucati mai mici si se marineaza cu vin rosu in care poti sa adaugi condimentele care iti plac. Se lasa la marinat timp de 14 ore. Dupa ce ai scos bucatile de carne din marinada (sau bait), lasa-le sa se zvante si presara-le cu sare. Intr-un vas, la foc potrivit, pune ulei la incins, si lasa carnea sa se rumeneasca bine. Adauga apoi usturoiul taiat marunt si vinul din marinada diluat cu apa. Adauga piper, cele 2 foi de dafin, cimbru si pasta de tomate. Lasa carnea sa fiarba timp de 20 de minute si acopera vasul, dupa care adauga si cepele de arpagic si fasiile de costita afumata prajite separat, intr-un alt vas. Lasa sa fiarba cu totul la foc mic pentru inca 40 de minute si adauga si ciupercile. Cand mancarica este aproape de final, adauga si sangele de iepure subtiat cu sos si cu cele 2 linguri de smantana. Adauga si faina diluata cu putina apa, amesteca bine si lasa sa mai fiarba inca 10 minute. Preparatul este delicios!

Citeste si:
Mancare de gulii in sos
Mancare de gulii in sos


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri