In perioada postului si nu numai, prajitura cu suc de tomate constituie un desert excelent, inlocuind cu succes orice alta prajitura pretentioasa si sofisticata.

Poate ca aceasta combinatie suc de rosii-prajitura suna ciudat si prea putin apetisant pentru multi dintre noi, insa cei care au incercat prajitura cu suc de tomate s-au convins ca este delicioasa. Sucul de rosii constituie tocmai ingredientul minune, cel care da o culoare rosiatica foilor si ajuta la fragezirea acestora chiar si in lipsa laptelui.

Ingrediente pentru foi:

-12 linguri ulei
-12 linguri zahar
-12 linguri suc de rosii (daca nu aveti la indemana suc de rosii, diluati pasta de tomate cu apa)
-1 lingurita de amoniac stins in putin otet sau zeama de lamaie
-faina cat cuprinde si cate este necesara pentru 4 foi (aproximativ ½ kg de faina)

Preparare foi:

Se amesteca ingredientele bine, aluatul obtinut se lasa la racit pentru jumatate de ora. Ulterior, se intind 4 foi de grosime egala care se coc la foc potrivit pe dosul tavii de aragaz, ungand tava in prealabil cu putin ulei sau margarina si presarand un strat subtire de faina. Coptul unei foi nu dureaza mai mult de cateva minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Ingrediente pentru crema:

-400 ml apa (daca nu tineti ca prajitura sa fie de post, puteti adauga lapte in loc de apa)
-4 linguri cu gris (pline varf)
-250 g zahar pudra
-1 pachet de margarina (puteti folosi unt in locul margarinei, tot 250 g)
-1 lamaie mai mare

Preparare crema:

Se fierb apa (sau laptele) si cele 2 linguri de gris pana cand se leaga bine, dupa care se lasa sa se raceasca complet. Intr-un vas separat, se freaca bine margarina (sau untul) cu zaharul farin, amestecand apoi cu crema de gris racita. Pentru savoarea cremei, adaugati, dupa gust, zeama de lamaie si coaja rasa marunt. Pentru a nu fi gretoasa, crema trebuie sa fie dulce, dar si putin acrisoara.

Crema se imparte in doua si se intinde uniform intre prima si a doua foaie, intre a doua si a treia foaie. Intre foaia 3 si foaia 4, pentru diversitatea culorii prajiturii, in loc de crema (daca doriti sa ungeti foile tot cu crema, o puteti face impartind crema in 3), puneti gem de prune, de mure, de capsuni, de caise, etc. Prajitura se pudreaza deasupra cu zahar farin, usor vanilat si se consuma peste o zi, dupa ce s-au inmuiat foile.

Pofta buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri