Ingrediente:
-1,5 kg carne de pui
-80 g de costita afumata
-60 g unt sau 60 ml de ulei
-60 ml vin
-1 cana mica zeama de carne
-sare
-piper
-cimbru
Pune tusea la colț cu Imunotus

Ingrediente sos:
-300 g smantana
-1 pahar vin alb
-1 lamaie
-3 oua
-sare
-piper
-patrunjel verde tocat marunt (1 legatura)
Bariéderm Cica Ulei susține și îngrijește pielea

Mod de preparare:
Puiul bine curatat si spalat se taie in bucati de dimensiuni mai mari. Bucatile de carne de pui se sareaza si se condimenteaza cu piper si cimbru. Dupa ce ati uns bucatile de pui cu unt, asezati-le intr-o tava, adaugand printre ele feliile de costita taiata marunt. Introduceti tava la cuptor la un foc potrivit pana ce carnea se rumeneste bine. Cand acesta este partial fripta, adaugati vinul si zeama de carne si nu uitati ca, din cand in cand, sa stropiti bucatile de carne cu sosul din tava.
In timp ce carnea se rumeneste la cuptor, va puteti ocupa de prepararea sosului. Fierbeti ouale tari si separati galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, frecati galbenusurile cu vinul si sucul de lamaie, adaugandu-le treptat, ca la maioneza. Cand bucatile de carne sunt aproape gata, turnati peste ele acest sos si mai lasati-le la cuptor inca 5-10 minute. Aproape de final, adaugati smantana si condimentati dupa gust.
Puiul poate fi servit cu garnitura de legume sau cu paste fainoase. Pe o farfurie asezati mai intai garnitura, iar apoi adaugati si bucatile de carne, stropite cu sos (mai mult sau mai putin, dupa preferinta). Deasupra, adaugati in ploaie patrunjelul si albusul tocat marunt.
Sa aveti pofta!
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?