IN ACEST ARTICOL:
Intr-un castron, se amesteca untul cu zaharul pana cand zaharul se topeste si compozitia devine albicioasa.Se adauga galbenusurile si se amesteca in continuare pana se obtine o masa omogena. Se adauga sucul de lamaie si cel de portocale,se amesteca incet, apoi se incorporeaza faina si sarea. Se asaza compozitia in tava unsa cu unt si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.

Timp de preparare:
40 minute

Dificultate:
redusa

Ingrediente:

340 grame unt,
700 grame zahar,
2 galbenusuri,
1 lingurita suc de lamaie,
1 lingurita suc de portocale,
1 albus de ou,
420 grame faina,
nuca macinata si fructe uscate,
sare;

Mod de preparare:

1.Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
2.Se acopera cu folie de aluminiu o tava si se unge cu unt.
3.Intr-un castron, se amesteca untul cu zaharul pana cand zaharul se topeste si compozitia devine albicioasa.Se adauga galbenusurile si se amesteca in continuare pana se obtine o masa omogena.
4.Se adauga sucul de lamaie si cel de portocale,se amesteca incet, apoi se incorporeaza faina si sarea.
5.Se asaza compozitia in tava unsa cu unt si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.
6.Cu o pensula se unge aluatul cu albus de ou ,se presara nuca macinata si fructele uscate si se pudreaza totul cu 2 linguri de zahar. Se coace 25 minute, la 180 grade Celsius. Se opreste focul, se deschide usa cuptorului si se lasa prajitura inca 15 minute in cuptor.Dupa ce se raceste putin, se taie in patrate.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Sursa: Delly.ro

Citeste si alte articole pe Delly.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Tiramisu cu zmeura!

Salata Caesar

Tocana de vita cu bere


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri