PRAJITURA SIMPLA CU PRUNE
INGREDIENTE NECESARE PENTRU PRAJITURA SIMPLA CU PRUNE:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri apa
- 16 linguri faina
- 1 pastaie vanilie
- 1 lingurita praf copt
- 1/2 kg prune
MOD DE PREPARARE PRAJITURA CU PRUNE:
Separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol si adaugam zaharul. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand compozitia va deveni cremoasa. Adaugam apa.
Adaugam semintele pastaii de vanilie. Daca nu aveti pastaie de vanilie puteti pune esenta de vanilie, de rom, etc. Punem faina putin cate putin si omogenizam. Odata cu faina adaugam si praful de copt. In mod normal ar trebui sa creasca si fara praf de copt, depinde insa foarte mult si de cuptor.
Vom obtine o compozitie mai groasa decat cea de chec.
Batem albusurile spuma. Le adaugam peste aluat amestecand cu o spatula pana cand le incorporam in aluat. Nu folositi mixerul. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 20/28). Desfacem prunele in doua si indepartam samburii. Asezam deasupra jumatatile de prune lasand putin spatiu intre ele.
Dam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute sau pana prajitura este rumenita usor deasupra. Cel mai sigur faceti proba scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca apoi o taiem cuburi. Optional o puteti pudra cu zahar.
O reteta propusa de blogul www.caietulcuretete.com/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară