MANCARE TARANEASCA DE GOGONELE MURATE SI PORC
INGREDIENTE NECESARE PENTRU MANCARE TARANEASCA:
- 1 kg gogonele
- 1 kg carne de poc taiata in cubulete
- 1 morcov mare taiat in rondele
- 1 ceapa mare taiata pestisori
- 1 cana cu rosii in bulion
- 1 /2 lingurita pasta de ardei iute
- cimbru
- sare si piper
- patrunjel uscat
MOD DE PREPARARE MANCARE TARANEASCA:
Cu o seara inainte de ne apuca de gatit aceasta mancarica vom taia gogonelele murate in felii si le vom lasa in apa rece pana a doua zi. Le scurgem bine de apa sarata. Acum, vom pune feliile de gogonele la fiert intr-o oala cu apa. Le fierbem pentru 30-40 de minute. In acest timp vom cali carnea in ulei. O presaram cu sare si piper. Punem capacul si micsoram focul. O lasam sa se inabuse pentru 10 minute. Adaugam ceapa si morcovul. Amestecam bine. Asezam muraturile si turnam 300 ml apa fiarta. Acoperim si lasam pana cand feliile de gogonea se patrund, aproape, usor cu furculita. Ele vor fi al dente, nu se vor inmuia de tot. Punem rosiile, pasta de ardei si cimbru. Acoperim pentru inca 10 minute, pe foc mic. Asezonam si presaram patrunjel. Este foarte gustoasa. Putin acrisoara, dulceaga de la morcov si densa de la porc.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana