31 Iulie 2015 publicat în Retete culinare 15 share-uri

Weekendul vine in cateva ore ceea ce inseamna ca e timpul sa te gandesti la lucrurile pe care le vei face si pe care le vei manca in urmatoarele doua zile. Fie ca ai avut o saptamana incarcata sau una lejera, relaxeaza-te cu cele mai usoare retete de gatit in weekend.

LEGUME PANE PRAJITE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU LEGUME PANE: legume (dovlecei si vinete, pastai verzi, mai rar – varza, praz, ceapa), sare grunjoasa, piper boabe, ulei de masline, verdeata (marar si patrunjel), mujdei din usturoi uscat, usturoi verde si iaurt, 2 oua, faina, pesmet

MOD DE PREPARARE LEGUME PANE: Dovleceii si vinetele (si pastaile, daca sunteti curiosi sa incercati) se spala sub jet de apa rece si se sterg cu hartie absorbanta sau cu o carpa curata. Se taie cotoarele legumelor si se curata de coaja doar cateva fasii pe vinete. Dovleceii si vinetele se taie rondele, se asezoneaza cu sare grunjoasa si putin piper. Se lasa la scurs intr-o sita.

Inainte de prajire, rondelele de legume se vor stoarce in maini pentru eliminarea apei. Tavaleste rondelele prin faina de grau, apoi ou batut si apoi pesmet, inainte de a le praji. Rondelele de legume se prajesc la foc iute (chiar daca mai sare grasime pe jos, prin jurul aragazului), fara a se arde (stai cu furculita si paleta in mana), pe ambele parti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

In sfarsit, gata cu prajeala ! Ce a fost greu am pregatit deja, focul la aragaz este stins, sudoarea nu mai curge pe fata. Avem deja planul facut dinainte de a ne apuca de gatit ?! Legumele fiind prajite ne gandim cum sa le facem apetisante si mai gustoase. Apelam la nelipsitul mujdei de usturoi, pregatit cu iaurt si marar, sa mai stimpere din iuteala usturoiului uscat.

Rondelele de legume prajite se servesc cu un varf de lingurita de mujdei deasupra. Niste miroazne tainice se raspandesc prin bucatarie.

Pentru cine nu adora mujdeiul?! Personal nu-mi vine sa cred ca rezista cineva tentatiei de a consuma mujdei. Daca nu servim mujdei, o salata de castraveti simpla (castraveti proaspeti cu marar, usturoi, ulei de masline si otet de mere si miere, sare grunjoasa si un praf de piper proaspat macinat) este bine primita.

Mai lipseste ceva ?! Un pahar cu vinul casei din smochine, sec si rece nu poate fi refuzat de niciun gurmand, profesionist sau doar invatacel.

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

O reteta recomandata de blogul www.despremancare.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri